ActionAid & Ήλιος

Tόσο ...μακριά μας, μα και τόσο ...κοντά μας!

Οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο την πολυετή δράση της ActionAid για την αναδοχή παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας.
Οι περισσότεροι θεωρούν τον Ήλιο ως κάτι μακρινό και απρόσιτο.
Και όμως!
Η ActionAid έχει αναπτύξει πολύτιμες δράσεις για τα παιδιά της διπλανής πόρτας στο κέντρο της Αθήνας και ο ...εκρηκτικά εντυπωσιακός Ήλιος μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια από κοντά και με λεπτομέρεια! 

Μεγάλη λοιπόν ήταν η χαρά μας για την ευκαιρία που μας δόθηκε να στήσουμε το ηλιακό μας τηλεσκόπιο για τα παιδιά του Κέντρου της ActionAid στον Κολωνό.
Η φιλοσοφία του κέντρου έχει ως βασικό άξονα την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων στα ποικίλα προγράμματα της ActionAid. Το να δεις πως μοιάζει ένα αστέρι από κοντά και ταυτόχρονα να μάθεις αξιοθαύμαστα πράγματα - που αφορούν πολύπλευρα την ίδια μας την ύπαρξη και που η Αστρονομία απλόχερα προσφέρει με κάθε ευκαιρία! - θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να αποτελέσουν για αρκετούς ανθρώπους μια εναλλακτική αφετηρία συνειδητοποίησης & ενδυνάμωσης.
Ο πηγαίος και ανυπόκριτος ενθουσιασμός των μικρών φιλοξενούμενων, των εργαζομένων και των εθελοντών του κέντρου για την εμπειρία της ηλιοπαρατήρησης είναι ανεκτίμητης αξίας για το Ηλιοσκόπιο.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
Διπλές... ευχαριστίες στους ανθρώπους της ActionAid για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και τον ...καλό το λόγο.