Η έκλειψη Ηλίου από το λόφο των Νυμφών

To Ηλιοσκόπιο έδειξε την έκλειψη σε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους!

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, μια ημέρα με ιδανικές καιρικές συνθήκες είχαμε το προνόμιο να στήσουμε το ηλιακό μας τηλεσκόπιο στο λόφο των Νυμφών. Δίπλα από το εμβληματικό Αστεροσκοπείο με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, με θέα την Ακρόπολη παρατηρήσαμε τη μερική έκλειψη του Ήλιου, που ήταν ορατή και από τη χώρα μας. Φιλοξενούμενοι του εξαιρετικού Κέντρου Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπό τη σκέπη των φίλων της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης "Διός Κούροι" είδαμε μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών το πέρασμα της Σελήνης μπροστά από τον ηλιακό δίσκο.

Θερμές ευχαριστίες σε 2 κυρίες: στην Δρ. Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, υπεύθυνη επικοινωνίας & διάχυσης επιστήμης στο Κέντρο Επισκεπτών του Θησείου για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία και στην κα Κυριακή Τηγάνη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, με την ουσιαστική βοήθεια της οποίας πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της παρατήρησης κατέστη δυνατή η συμμετοχή του Ηλιοσκοπίου! 

 

Δείτε εδώ τη σχετική αναφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Facebook και εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ για την ηλιοπαρατήρηση πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και η ΕΡΤ1.