Νέο τηλεσκόπιο για το Ηλιοσκόπιο

Το Ηλιοσκόπιο απέκτησε νέο τηλεσκόπιο, από τα μεγαλύτερα ηλιακά τηλεσκόπια που υπάρχουν στην Ελλάδα!

Ένα νέο υπερσύγχρονο ηλιακό τηλεσκόπιο, διαμέτρου 100mm, είναι στη διάθεση του Ηλιοσκοπίου από τον Ιούλιο του 2020 για απόλυτα ασφαλείς και εντυπωσιακές παρατηρήσεις του Ήλιου. 

Το τηλεσκόπιο είναι της αμερικάνικης εταιρείας Lunt, η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά ηλιακά τηλεσκόπια. Πληρεί τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες προδιαγραφές για απολύτως ασφαλή θέαση του Ήλιου καθιστώντας το ιδανικό για εκπαιδευτική αλλά και επιστημονική χρήση. 

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δρ. Σοφοκλή Σωτηρίου, διευθυντή του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έτσι απλά ζητήθηκε το 2017 ένα ηλιακό τηλεσκόπιο, όταν γεννήθηκε η ιδέα του Ηλιοσκοπίου και με τις δικές του ενέργειες άμεσα αγοράστηκε το Meade-Coronado 90mm. Tο τηλεσκόπιο αυτό αξιοποιήθηκε από τον κ. Ε. Αποστολάκη για πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων ηλιοπαρατήρησης από το 2017 έως και το 2019 (πριν δηλαδή την επίσημη σύσταση του Ηλιοσκοπίου ως ΑΜΚΕ), τόσο υπό τη σκέπη της Ελληνογερμανικής Αγωγής σε αγαστή συνεργασία με κ.Σωτηρίου, όσο και αυτόνομα από τον κ.Αποστολάκη για τις πρόδρομες δράσεις του Ηλιοσκοπίου.